Selecteer een pagina

We weten allemaal dat een zittend beroep slecht is voor je gezondheid en met name voor de doorbloeding van je lichaam. Tijdens Pinksteren was ik aan het werk en nam ik een korte vlog op over hoe belangrijk het voor mij is om een kantoor in een sportcomplex te hebben. Ik wil een aantal zaken met jou delen en dan met name 5 redenen waarom je als ondernemer fit moet blijven.

Combineer sporten met werken voor fysieke fitheid

Een AOV is een Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze sluit je af als je niet genoeg geld als reserve hebt om klappen op te vangen. Je kan arbeidsongeschikt raken door ongevallen, fysiek, mentaal. Whatever. Het kán gebeuren. Maar wat je wél kunt beïnvloeden is je gezondheid. Genoeg bewegen dus. Door te bewegen kan ik goed nadenken maar bovenal, mijn conditie blijft goed en ik blijf sterk. Zo is de kans op blessures voor mij minimaal.

Sport om beter te kunnen nadenken

Naast wandelen en fietsen is sporten voor mij een enorm effectieve handeling om goed te kunnen nadenken. Tijdens het wandelen of fietsen denk ik na of denk ik dingen uit. Tijdens sporten denk ik alleen maar na over de handeling die ik uitvoer om zo goed mogelijk te trainen. Mijn favoriete sport is krachttraining. Na de krachttraining zit ik achter mijn bureau en kan veel scherper en sneller nadenken dan voor de training. Je maakt je lichaam letterlijk helemaal wakker.

Je wordt er blij van

Als je enthousiasme uitstraalt in je werk dan trek je steeds meer enthousiasme aan. Dat wil zeggen: mensen die net zo enthousiast zijn als jij. Mensen met een hoog energieniveau trekken meestal mensen aan met datzelfde energieniveau. Zo werkt dat met frequenties. Tijdens het sporten maakt jouw lichaam endorfines aan en door die stofjes ga je je goed voelen.

via GIPHY

Ondernemen is hetzelfde als fitness

Ondernemen kent dezelfde disciplines als fitness of andere sporten. Het gaat er om dat je elke dag tot een goed einde brengt met een maximaal en optimaal resultaat. Dat is de ene dag een race. De andere dag heb je een flow waarin het veel makkelijker gaat. Elke dag is anders. En zo is het ook met fitness. Alles is routinewerk. Ik doe in de sportschool elke dag mijn oefeningen en zo word ik sterker en ga ik vooruit. Zo is het ook met ondernemen. Waar je een grote stap kunt nemen: neem hem. Maar vaak zijn het kleinere stappen die je neemt met een enorme dosis geduld. Gary Vaynerchuk zegt “Be patient on macro level but impatient on micro level.”. Wat Vaynerchuk hier mee bedoelt is dat je kleine stappen meteen moet zetten en niet te lang over moet nadenken.

Winnen is een lekker gevoel

Als je wint dan is dat fijn. Dat voelt gewoon fijn. Elke stap die je zet in de goede richting voelt als winnen. Tenminste, dat zou je zo moeten gaan zien. Met sporten is dat net zo. Als ik een stap verder kom omdat mijn conditie en kracht verbetert, dan zie ik dit als winnen. Winnen is fantastisch.

Deel jouw ervaringen met mij. Ik ben benieuwd. Welke dingen zorgen er voor dat jij dagelijks wint?

-97
%

Gloednieuw online programma voor coaches, consultants en adviseurs

Bouw aan je bedrijf voor een
hele kleine investering

Beta programma