High end ondernemen is een vorm van ondernemen die de laatste jaren in populariteit is toegenomen. Mede omdat de markt van kennisondernemers is gegroeid en klanten die zij bedienen. In dit artikel leggen we in het kort uit wat high end ondernemen is en kan je de uitgebreide versie over high end ondernemen hier rustig nalezen.

 

Wat is High End Ondernemen?

Bij high end ondernemen kies je niet alleen voor een efficiency slag, maar je kiest met name voor een positionering. Je wilt de beste worden in de markt en je wil een zo hoog mogelijke waarde bieden aan jouw klant. Jouw ideale klant in jouw niche is dan ook bereid hiervoor het optimale en maximale te willen betalen. Wanneer je je diensten aan de meest hoogwaardige klanten levert, dan is het normaal in de markt dat je als kennisondernemer programma’s verkoopt van € 10.000 tot zelfs € 100.000 per jaar.

De hoogte van het bedrag staat niet in relatie tot de hoeveelheid werk die je verricht. De hoogte van het bedrag staat in relatie tot de grootte van de transformatie die jij kunt realiseren bij jouw klant.

 

Voor welke ondernemers en branches is high end ondernemen geschikt?

Vooral voor kennisondernemers (coaches, adviseurs, trainers, sprekers, auteurs, therapeuten en specialisten) is deze vorm van ondernemer geschikt. Je richt je meteen op de bovenkant van de markt. Daarom is er ook vaak geen sprake van concurrentie, maar meer van dominantie. Je laat door het kwaliteitsverschil én onderscheid jouw concurrenten zo ver achter je, dat je een uniek bestaansrecht creëert.

 

Wanneer kun je gaan high end ondernemen?

Je kunt gaan high end ondernemen als je een bewezen track record hebt in de markt en ook daadwerkelijk jouw klant naar een exceptioneel hoog niveau kunt helpen. Stapsgewijs kun je deze waarde gaan opbouwen bij klanten door gebruik te maken van de waardeladder.

 

Wil jij de allerbeste programma’s verkopen aan de allerbeste klanten?