Selecteer een pagina

Ik wil graag twee belangrijke learnings met jou delen die mij hebben doen beseffen dat ik altijd bewust moet zijn van mijzelf en mijn omgeving wanneer het gaat om het bouwen aan een bedrijf of meerdere.

Het is zo ontzettend belangrijk jezelf goed te kennen en te weten wat je dromen zijn en wat je strategie is. Als een van die dingen niet in balans is, dan ga je twijfelen en word je ongeduldig als er wat tegenslagen komen.

Ik heb deze podcast opgenomen toen ik op het station stond te wachten op mijn trein naar Amsterdam en in deze podcast deel ik twee learnings met jou waarvan ik hoop dat jij ze ook inziet en dat ik je daar mee kan helpen als je aan een business aan het bouwen bent.

Werk aan je eigen dromen

De eerste learning van dit jaar is dat ik altijd aan mijn eigen dromen moet blijven werken. Dus niet aan de droom van iemand anders. Dat is tenslotte de reden dat ik ben gaan ondernemen. Je kunt wel aan een droom van iemand anders werken zolang het ook jouw droom is en dat je beide de regie hebt over het eindresultaat. Dit jaar ben ik dan ook gestopt met een paar concepten waarbij ik niet in de regisseursstoel zat. Eigenlijk zaten er te veel mensen in de regisseursstoel, waardoor ik geen controle had op het eindresultaat: mijn omzet, mijn brood/winst. Een goede beslissing was het om met een paar van dit soort concepten te stoppen.

Wat gebeurt er dan? Dan ontstaat er weer ruimte in je hoofd om juist met de concepten verder te gaan waar je het verschil kunt maken. En waar je complementair bent aan elkaar. En waar je zelf aan het roer staat met jouw ideeën en jouw strategie.

Maak dagelijks een stapje voorwaarts in plaats van een tijd lang niets en dan een grote stap

De tweede learning heeft te maken met de academy waaraan ik bouw. De Marketing & Sales Academy. De learning hierbij is dat ik meer geduld moet gaan opbouwen bij het bouwen van een bedrijf. Genoegen nemen met elke dag een stapje beter geeft uiteindelijk veel meer voldoening en houd mijn vizier op de lange termijn gericht. Veel ondernemers zie ik te grote stappen willen maken op een dag waardoor er te grote fouten worden gemaakt. Dus probeer het elke dag beter te doen dan de vorige dag en je gaat groeien.

Beluister hier de podcast.

Abonneer je op de podcast via itunes.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/marketingandmindset/MX048_2learnings.mp3″ title=”#048 – 2 Learnings als ondernemer” artist=”Harald Heukers” image=”https://highendondernemen.nl/wp-content/uploads/2017/06/Marketing-en-Sales-podcast_optimized2.png” social_gplus=”false” ]

Bron: Pexels.com

-97
%

Gloednieuw online programma voor coaches, consultants en adviseurs

Bouw aan je bedrijf voor een
hele kleine investering

Beta programma